Totem

You Are Viewing

NOTĂ DE INFORMARE REFERITOARE LA PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL PENTRU UTILIZAREA SITE-ULUI WWW.TOTEM.COM.RO

Definiții

www.totem.com.ro“ sau „website-ul“ înseamnă pagina de prezentare a Totem Communication

Date cu caracter personal“ înseamnă informații care fac referire la orice individ identificat sau identificabil

TOTEM“ înseamnă Totem Communication S.R.L.

„ Notă de informare (cu privire la protecția datelor cu caracter personal) “ înseamnă prezentul document

„GDPR  ne referim la Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

„Persoană vizată ”, adică o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

„Cookie  fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului).

TOTEM, în calitate de operator de prelucrare a datelor, pot fi de asemenea indicat în cadrul prezentei Note informative prin cuvintele „noi“, „nouă“, „ne“ și alte forme la persoana întâi plural.

Domeniul de aplicare

Prezenta Notă informativă este aplicabilă informațiilor pe care le colectăm despre dvs. atât direct de la dvs. cât și din rapoartele traficului înregistrat de serverele care găzduiesc site-ul, precum și prin intermediul cookie-urilor. Informațiile sunt colectate în timpul interacțiunilor pe care dvs. le aveți cu site-ul www.totem.com.ro .

De ce avem nevoie de datele dvs. și ce date colectăm?

În vederea asigurării funcționalității website-ului www.totem.com.ro, colectăm și folosim o serie de date personale de la dvs., așa cum sunt acestea descrise în lista de mai jos. Datele pe care le procesăm nu sunt date personale cu caracter special, așa cum sunt acestea definite de legislația în vigoare (de ex: date referitoare la starea de sănătate etc.).

TOTEM Communication colectează informație de la vizitatorii site-ului său în următoarele modalități, dar fără a se limita la acestea: a) informațiile pe care ni le furnizezi voluntar (când utilizezi formularul de pe site, când ne contactezi prin telefon sau e-mail sau comunici cu noi în orice mod, ne dai în mod voluntar informațiile pe care prelucrăm. Aceste informații includ numele, prenumele, adresa de e-mail și numărul de telefon și b) Informații pe care le colectăm automat (când navighezi pe site-ul nostru, este posibil să colectăm informații despre vizita ta pe site. Aceste informații pot include adresa IP, sistemul de operare, browser-ul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ai interacționat cu site-ul. Putem colecta aceste informații prin folosirea cookie-urilor, din rapoartele traficului înregistrat de serverele care găzduiesc site-ul sau a altor tehnologii de similare).

Informație furnizată direct de vizitator

Datele pe care le colectăm prin intermediul formularului de contact sunt reprezentate de numele dvs., adresa de email și mesajul transmis. Aceste date ne sunt necesare pentru a vă putea răspunde la mesajul pe care ni-l transmiteți. Atunci când contactați TOTEM Communication prin intermediul formularului de contact de pe site-ul www.totem.com.ro vom considera toate informațiile colectate de la dumneavoastră ca fiind confidențiale și nu le vom partaja cu terți fără consimțământul dumneavoastră expres și anterior.

Informație din raportul de trafic al serverului

Atunci când vizitați site-ul nostru, dezvăluiți anumite informații despre dvs., și anume: adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., website-ul din care ați venit atunci când ați accesat website-ul nostru etc. www.totem.com.ro ca și alte website-uri, înregistrează această informație pentru a putea personaliza conținutul său, pentru a se putea proteja de atacuri externe îndreptate împotriva capacităților sale tehnologice sau pentru a urmări, de-a lungul timpului, traficul înregistrat pe website și paginile cele mai accesate de către cititorii săi, pentru îmbunătățirea conținutului website-ului.

Informație din cookies

În ideea de a oferi un serviciu personalizat utilizatorilor noștri, TOTEM Communication poate folosi cookie-uri pentru a facilita stocarea și urmărirea preferințelor dvs. Spre exemplu, putem folosi cookie-uri pentru a vă putea identifica și pentru a vă putea furniza informații și servicii bazate pe preferințele pe care vi le-ați exprimat în vizitele dvs. anterioare.

Nu vindem, nu închiriem sau nu divulgăm sau dezvăluim în alt mod datele dumneavoastră personale unor terțe părți.

Cum utilizăm și distribuim informațiile despre dvs.?

  • Putem utiliza informațiile despre dvs.;
  • pentru a-ți răspunde la întrebări și solicitări;
  • pentru a ne apăra împotriva atacurilor cibernetice;
  • pentru a oferi și îmbunătății serviciile pe care le oferim.
  • în scop marketing, însă numai în situația în care ți-ai dat consimțământul în prealabil.

Care este temeiul legal în baza căruia se realizează prelucrarea datelor dvs.?

TOTEM Communication a creat site-ul www.totem.com.ro pentru a-și informa clienții sau alte categorii de persoane interesate, pentru a își promova serviciile sale și pentru a se putea face cunoscut în mediul online.

Temeiul legal în baza căruia vom prelucra datele personale ale vizitatorilor este reprezentat de dreptul nostru legitim de a face cunoscută compania noastră pe internet, de a ne promova clienților sau potențialilor clienți și de a comunica cu aceștia. Datele colectate ne ajută să ne cunoaștem mai bine vizitatorii paginii noastre de internet și să adaptăm conținutul acesteia în funcție de informațiile de trafic. De asemenea o parte dintre datele colectate ne sunt necesare pentru a preveni atacurile cibernetice și a face posibilă urmărirea penală, caz în care temeiul legal al prelucrărilor este apărarea unui drept în instanță.

Potrivit legislației în vigoare consimțământul nu este cerut în situația în care prelucrarea este necesară pentru efectuarea de demersuri pentru încheierea unui contract, îndeplinirea unei obligații legale sau interesul legitim.

Datele colectate nu sunt folosite în alte scopuri decât cele declarate. Prelucrarea de către noi a datelor dvs. cu caracter personal este în așa fel concepută încât împiedică prelucrarea datelor dvs. pentru un scop secundar, care este incompatibil cu scopul principal pentru care datele dvs. personale au fost inițial colectate. Dacă totuși acest lucru se va întâmpla, atunci veți fi informat, înainte ca prelucrarea datelor dvs. personale în scopul secundar să aibă loc. Datele colectate sunt adecvate, relevante și limitate la ceea ce este strict necesar pentru TOTEM Communication. În cazul în care veți oferi în mod voluntar mai multe informații, acestea nu vor fi luate în considerare și vor fi șterse imediat.

Cu cine partajăm datele dvs. și cum păstrăm aceste date?

Putem dezvălui datele dumneavoastră personale (descrise mai sus) în următoarele condiții:

  • ne solicitați expres aceasta sau autorizați expres dezvăluirea;
  • informațiile sunt furnizate agenților noștri, angajaților, furnizorilor sau prestatorilor de servicii care îndeplinesc funcții în numele nostru;
  • informațiile sunt furnizate pentru a respecta legea (de exemplu, pentru a se conforma unui mandat de percheziție, a unei citații sau a unei hotărâri judecătorești), a impune un acord pe care îl avem cu dvs. sau pentru a ne proteja drepturile, proprietatea sau siguranța sau drepturile, proprietatea sau siguranța angajaților noștri sau a altora;
  • în cazul în care vorbim despre abordarea unor urgente sau a unor cazuri de forță majoră
  • în cazul în care dezvăluirea este necesara pentru a soluționa litigiile, revendicările sau persoanele care dețin un interes legal sau benefic;

TOTEM Communication poate dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal uneia sau mai multora dintre următ oarele categorii de destinatari:

• Dumneavoastră, împuterniciților dvs. sau altor părți cu consimțământul sau la instrucțiunile dvs., la cerere, adică este posibil să transmitem informațiile terților cărora consimțiți sau solicitați să efectuăm o asemenea dezvăluire.

• Angajaților și colaboratorilor TOTEM Communication, în conformitate cu atribuțiile specifice funcției lor

• Împuterniciților TOTEM Communication: Easyhost SRL (găzduire website), Google Inc. (analize și statistici trafic), Microsoft Ireland Ltd (stocare cloud)

• Instanțe de judecată, parchete sau alte autorități publice centrale/locale, la cererea acestora, pentru a ne conforma legii sau drept răspuns la un procedură legală obligatorie (cum ar fi un mandat de percheziție sau o hotărâre judecătorească);

Datele personale dezvăluite împuterniciților numiți mai sus pot fi toate datele prelucrate despre dumneavoastrămenționate anterior. Datele sunt oferite furnizorilor de servicii de găzduire și analize trafic deoarece TOTEM Communication utilizează serviciile acestora pentru asigurarea bunei funcționări a website-ului său. . Datele sunt oferite furnizorului de servicii cloud deoarece TOTEM stochează bazele de date prin utilizarea cloud computing .

Aceste entități sunt selectate cu o grijă deosebită pentru a ne asigura că îndeplinesc cerințele specifice în materie de securitate și protecție a datelor cu caracter personal. Furnizorii acestor servicii au fost selectați după examinarea măsurilor și practicilor de securitate și confidențialitate despre care puteți citi mai multe la: https://ro.easyhost.com/legal/confidentialitate https://ro.easyhost.com/legal/termeni-si-conditii ,https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hl=en&ref_topic=1008008 https://www.microsoft.com/en-us/trustcenter/security/office365-security .

Dezvăluirea datelor dvs. personale către împuterniciții noștri are la bază acorduri, înțelegeri sau contracte scrise. Aceste entități au o capacitate limitată de a utiliza informațiile tale în alte scopuri decât cel de a ne furniza servicii. Dacă în viitor vă vom dezvălui datele personale unor alte categorii de destinatari, atunci vă vom informa despre momentul dezvăluirii și numele destinatarilor.

Păstrăm informațiile pe care le colectăm despre dvs. în bazele de date ale furnizorilor noștri împuterniciți sau pe serverele noastre. Aceste informații pot fi accesate numai de către personalul împuterniciților sau cel al TOTEM direct implicat în administrarea website-ului și serviciilor acestuia. Vom păstra aceste informații atât timp cât este necesar pentru îndeplinirea acestor obiective și atât timp cât este permis sau impus prin legislația în vigoare.

Putem să colectăm date agregate despre membrii noștri și vizitatorii site-ului și să dezvăluim rezultatele unor astfel de informații agregate (dar nu și identificabile personal) partenerilor noștri, furnizorilor de servicii, agențiilor de publicitate și / sau altor părți terțe în scopuri de statistici, marketing sau promovare.

Nu vom dezvălui informațiile tale către terțe părți, pentru a fi utilizate în propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fără consimțământul tău.

Site-ul www.totem.com.ro se poate interconecta cu site-uri media sociale, cum ar fi Facebook, LinkedIn, Twitter și altele. Daca alegeți să dați „like” sau sa partajați informații de pe site-ul nostru prin intermediul acestor servicii, trebuie sa parcurgeți politica de confidențialitate a acelui serviciu. Daca sunteți membru al unui site social media, interconectarea poate permite site-ului social să ofere acces site-ului dvs. la informațiile dvs. personale de identificare.

Unde se transferă datele dvs. personale?

Site-ul nostru utilizează Google Analytics, un serviciu de analiză web furnizat de Google, Inc. („Google”) care ne ajuta să analizăm constant modul în care utilizatorii utilizează site-ul nostru. În acest scop, Google Analytics utilizează „cookie-uri”, care sunt fișiere-text plasate în calculatorul dumneavoastră.

Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării site-ului web, al compilării rapoartelor privind activitățile site-ului web pentru operatorii de site și în furnizarea altor servicii legate de activitatea site-ului web și de utilizarea internetului.

Informațiile generate de cookie-uri cu privire la modul în care este utilizat site-ul – informații standard de jurnal de utilizare a internetului (inclusiv adresa dumneavoastră IP) și informații privind comportamentul vizitatorului într-o formă anonimă – sunt transmise către Google și stocate de aceasta, inclusiv pe servere din Statele Unite. Înainte de a fi transmisă către Google, adresa dvs. IP este anonimizată.

În conformitate cu certificarea sa legată de „scutul de confidențialitate” (Privacy Shield), Google declară că respectă cadrul UE-SUA privind scutul de confidențialitate. Google poate transfera informațiile colectate de Google Analytics către o terță parte atunci când legislația impune acest lucru sau atunci când respectiva terță parte prelucrează informațiile în numele Google.

În conformitate cu condițiile de utilizare ale Google Analytics, Google nu va asocia adresa IP a utilizatorilor cu niciun fel de alte date deținute de Google.

Puteți refuza utilizarea cookie-urilor Google Analytics descărcând și instalând Google Analytics Opt-out Browser Add-on .

În afară de situația descrisă mai sus nu transferăm alte date personale ale dvs. în țări din afara Uniunii Europene (UE) și Spațiului Economic European (SEE) ori către o organizație internațională. Datele oferite furnizorului de servicii de găzduire sunt stocate pe servere situate în UE și SEE.

Cât timp păstrăm datele dvs. personale?

Limităm prelucrarea datelor dvs. personale la o măsură, amploare și frecvență care sunt necesare pentru scopurile procesării. Stocăm datele cu caracter personal doar pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 5 ani de la ultima vizită pe site sau ultima interacțiune cu noi sau până la data exercitării dreptului dvs. de intervenție asupra datelor.

După expirarea perioadei de prelucrare sau la data exercitării dreptului dvs. de intervenție asupra datelor datele dvs. personale vor fi șterse sau anonimizate cu excepția situațiilor în care avem dreptul sau suntem obligați să menținem unele sau toate datele în conformitate cu legislația aplicabilă, caz în care vom prelucra în continuare acele date personale, conform legii.

Cum se asigură securitatea datelor colectate despre dvs.?

Atunci când prelucrezi date personale, nimic nu e mai important ca modul în care înțelegi să păstrezi securitatea acestor date. Iar noi am încercat să facem tot ce e tehnic posibil, la acest moment, sa menținem un standard de securitate extrem de înalt.

Am construit un set de masuri fizice, tehnice și administrative de securitate. Actualizăm și testăm tehnologia noastră de securitate în mod continuu. Criptăm informația, acolo unde acest lucru este posibil. De asemenea, folosim tehnici de pseudonimizare a informației.

Am structurat accesul către datele dvs. personale pe baza unor ierarhii de drepturi, astfel încât angajații TOTEM Communication să poată accesa datele doar atunci când sunt îndreptățiți să o facă. În plus, instruim angajații noștri cu privire la importanța confidențialității și la menținerea confidențialității și securității informațiilor dvs. Ne angajăm să luam măsuri disciplinare adecvate pentru a asigura respectarea responsabilităților de protecție a datelor cu caracter personal de către angajații noștri.

TOTEM protejează prelucrarea datelor cu caracter personal, împotriva amenințărilor la adresa prelucrării. Măsurile de securitate a datelor pe care TOTEM le-a pus în practică sunt de natură a asigura protecția datelor dvs. cu caracter personal. TOTEM are implementate și certificate standarde de calitate și securitate care asigură cel mai înalt nivel de protecție pentru datele dvs. (ISO27001:2013 – Sistem de management al securității datelor, ISO 9001:2008 – Managementul calității). Atât personalul nostru cât și cel al împuterniciților noștri este responsabil pentru prelucrarea sigură a datelor cu caracter personal. TOTEM controlează accesul la datele personale pe care le deține și controlează faptul că numai persoanele care au dreptul de a accesa datele personale deținute, pot accesa aceste date. De asemenea TOTEM se asigură că accesul fizic neautorizat la datele dvs. cu caracter personal este împiedicat și previne pierderea, distrugerea, deteriorarea și modificarea suportului de stocare a datelor personale. Anual TOTEM realizează audituri (verificări) interne în cadrul unui sistem intern de control a calității și securității datelor.

Pentru mai multe detalii despre modul în care asigurăm securitatea datelor vă rugăm să consultați Politica noastră de securitate a informației, disponibilă aici www.totem.com.ro/datasecurity/.

Care sunt drepturile dvs. privind datele colectate?

În conformitate cu legislația în vigoare, prin prezenta, se consideră că sunteți informat cu privire la următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea de către TOTEM Communication a datelor personale:

i) Dreptul de a fi informat cu privire la datele personale, precum și cu privire la datele care fac obiectul prelucrării și a originii acestor date. Odată ce colectăm de la dvs. anumite date personale, vă vom informa despre tot ce se întâmplă cu acestea, la ce sunt folosite, cum se pot accesa, modifica, șterge etc. În același timp, aveți dreptul să vă accesați datele personale ori de câte ori veți dori acest lucru.

(ii) Dreptul de a avea acces la datele personale. La cererea dumneavoastră, vom confirma dacă prelucrăm sau nu datele dvs. personale. Acest drept include numai datele personale care vă privesc și nu este aplicabil cu referire la terți. De asemenea, dreptul se referă și la date pseudonime care pot fi în mod clar legate de dvs. În cazul în care vă confirmăm faptul că vă procesăm astfel de date, veți primi acces la acestea, dacă solicitați acest lucru. De asemenea, veți primi o copie a acestor date, dacă solicitați aceasta.

(iii) Dreptul de intervenție (rectificare, restricționare, ștergere – „dreptul de a fi uitat”) asupra datelor personale.

Vom rectifica datele dvs. personale pe care le prelucrăm, în cazul în care acestea sunt inexacte sau incomplete și solicitați recuperarea sau completarea lor. Ori de cate ori observați faptul că în informațiile colectate de noi de la dumneavoastră s-a strecurat o eroare, ne puteți semnala acest lucru și vom proceda la remedierea cât mai rapidă a erorii în cauză.

La cererea dvs. vom restricționa prelucrarea, adică vom bloca pentru o anumită perioadă de timp prelucrarea datelor dvs. (de ex: dacă veți considera că datele nu sunt exacte sau că prelucrarea este ilegală etc.). Vă vom informa ce măsuri au fost luate și de asemenea, când anume restricția a fost ridicată.

La cererea dumneavoastră vom șterge fără întârzieri nejustificate datele dvs. personale pe care le prelucrăm, dacă (i) datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, (ii) vă prelucrăm datele în baza unui interes legitim asupra căruia prevalează obiecția dvs. și nu există alt temei pentru prelucrare, (iii) datele au fost prelucrate ilegal, (iv) vă retrageți consimțământul și nu există un alt temei juridic pentru prelucrare (pentru datele prelucrate pe bază de consimțământ, dacă este cazul).

(iv) Dreptul de opoziție cu privire la prelucrarea datelor personale. Dacă veți exercita acest drept vom înceta prelucrarea datelor dvs., dar în cazul în care prelucrarea are loc în baza unei obligații legale sau dacă vă prelucrăm datele în baza unui interes legitim asupra căruia prevalează obiecția dvs., această prelucrare va continua.

(v) Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, adoptate exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal prin mijloace automate. Pentru prelucrarea de față nu folosim datele dvs. personale pentru a lua decizii automate în privința dvs. care produc efecte juridice care vă privesc sau afectează într-o măsură semnificativă.

(vi) Dreptul la portabilitatea datelor. Dacă prelucrările de date se realizează în baza unui consimțământ sau contract cu dvs., atunci aveți dreptul să solicitați și să primiți datele prelucrate prin mijloace automate și să decideți ce anume faceți cu ele, să le păstrați exclusiv pentru uzul dvs. privat sau puteți opta pentru transferul către un alt operator.

(vii) Dreptul de a înainta plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (autoritatea de supraveghere), precum și de a vă adresa instanței, pentru atacarea deciziilor operatorului TOTEM Communication, în conformitate cu legislația în vigoare.

Referitor la exercitare acestor drepturi vă rugăm să aveți în vedere următoarele:

Aceste drepturi pot fi limitate în anumite situații : de exemplu, acolo unde putem demonstra că există o obligație legală de prelucrare a datelor dvs. Acest lucru înseamnă că putem păstra datele dvs. chiar dacă vă exercitați drepturile de intervenție asupra datelor.

Perioada de timp : Vom încerca să răspundem solicitării în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit din motive specifice legate de dreptul legal specific sau complexitatea cererii tale.

Restricționarea accesului: în anumite situații, este posibil să nu vă putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorită dispozițiilor legale. Dacă refuzăm cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.

Imposibilitatea de a te identifica – În unele cazuri, este posibil să nu putem căuta datele tale personale din cauza identificatorilor pe care îi furnizezi în solicitarea ta. Un exemplu de date cu caracter personal pe care nu le putem consulta atunci când ne furnizezi numele și adresa de e-mail sunt datele colectate prin cookie-uri de browser. În astfel de cazuri, în cazul în care nu te putem identifica ca persoană vizată, nu suntem în măsură să ne conformăm solicitării tale, cu excepția cazului în care furnizezi informații suplimentare care să permită identificarea.

Cum vă puteți exercita drepturile și la ce adresă ne puteți contacta?

Datele dvs. sunt colectate și utilizate de TOTEM Communication, societate cu răspundere limitată, având punctul de lucru principal în:

Str. Vasile Lascăr, nr. 87, sectorul 2, 020493 București, Romania

În cazul în care doriți să vă exercitați oricare din aceste drepturi sau dacă, în orice moment, aveți întrebări sau vă preocupă ceva în legătură cu prezenta Notă informativă, puteți să faceți o solicitare în acest sens către: Bogdan Păunescu, Responsabil cu Protecția Datelor, TOTEM Communication, Str. Vasile Lascăr nr. 87, Sector 2, 020493 București, email: dataprotection@totem.com.ro .

Vom depune toate eforturile rezonabile pentru a răspunde prompt la solicitările dvs. sau pentru a vă soluționa problema. Veți primi răspunsul nostru la adresa poștală sau de e-mail pe care o indicați sau, în absența unei indicații exprese, la adresa poștală sau de e-mail utilizată atunci când ați depus cererea. Cererea dvs. va fi tratată în termen de 15 zile de la primire, cu excepția cazului în care este necesar un timp mai lung pentru a răspunde, caz în care vă vom comunica întârzierea.

Alte detalii?

Dacă intervine o modificare a acestei note de informare, noua versiune vă va fi adusă la cunoștință și comunicată prin cele mai adecvate mijloace pentru dvs. Putem schimba această Notă de informare în orice moment. Toate actualizările și modificările prezentei Note de informare sunt valabile imediat după notificare, pe care o vom realiza prin afișare pe site și/sau notificare pe e-mail.

Suntem o entitate românească ce oferă servicii rezidenților din România, prin urmare legea aplicabilă este legea română.

Pentru mai multe detalii despre modul în care asigurăm protecția datelor cu caracter personal vă rugăm să consultați Politica noastră de protecție a datelor, disponibilă aici www.totem.com.ro/dataprotection/.

Această notă de informare este elaborată în temeiul Regulamentului General privind Protecția Datelor, aflat în vigoare și aplicabil de la 25 mai 2018.